Syyskuun 2022 koulutuksia

MAGIS-PELI  ja Oma juttu -ryhmämalli ovat Vaasassa kehitettyjä, oppilaiden hyvinvointia lisääviä työkaluja, joita alakoulujen opettajat ja oppilashuolto voivat käyttää tunne- ja sosiaalisten taitojen opetuksessa.

Koulutukset ja materiaalit ovat maksuttomia. Koulutusten jälkeen tarjotaan mahdollisuus yhteisiin tapaamisiin yhteisiin tapaamisiin peli- ja ryhmänohjausprosessin tueksi.   

Magis-webinaari

Tervetuloa Magis-pelin esittelyyn torstaina 8.9.2022 kl. 14.45-15.30 Teamsin kautta.  Peliin voi tutustua etukäteen täällä

Webinaarissa esitellään lyhyesti pelin teoreettista viitekehystä, hyväksyntä- ja arvopohjaista lähestymistapaa (HOT) ja siihen pohjautuvia hyvinvointitaitoja sekä pelin toteutusta luokkatasolla.

Webinaarin jälkeen järjestetään HOT-Café peliprosessin tueksi ja kokemusten jakamiseen.

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 6.9.2022 tästä

Lataa opettajan työkirja täältä

Oma juttu -ryhmänohjaajakoulutus

Ryhmänohjaajakoulutus järjestetään torstaina 31.8.2022 klo 12.00-15.30 Teamsissa.  

Oma juttu -ryhmien tavoitteena on kehittää hyvinvointiin liittyviä taitoja kouluympäristössä. Ryhmässä harjoiteltavat hyvinvointitaidot auttavat mm. tunnistamaan itselle tärkeitä asioita ja käsittelemään ajatuksia ja tunteita joustavalla tavalla. Oma juttu -ryhmien sisältö on suunniteltu 4.-6. luokan oppilaille.

Ryhmäohjelman sisällöt käsittelevät tunteita, ajatuksia ja oman tekemisen suunnittelua. Näitä asioita pohditaan liittyen kouluun, sosiaalisiin suhteisiin ja arjessa esiintyviin vastoinkäymisiin. Ryhmässä opeteltavien taitojen kautta lapsella on mahdollisuus löytää keinoja mm. kiukun, jännittämisen tai ahdistuksen käsittelyyn. Taidoista on hyötyä myös keskittymisvaikeuksien, oman toiminnan ohjauksen vaikeuksien, liiallisen murehtimisen ja sosiaalisten taitojen pulmien helpottamisessa.

Myöhemmin syksyllä järjestämme HOT-Cafén ryhmäprosessin tueksi ja kokemusten jakamiseen.

Koulupsykologeilla ja muulla koulun henkilökunnalla, joilla on aiempaa kokemusta hyväksymis- ja omistautumisterapian tai hyväksyntä- ja arvopohjaisen lähestymistavan käyttämisestä ja ryhmänohjauksesta, on valmius toteuttaa Oma juttu -ryhmien sisältö ilman erillistä koulutusta

Ilmoittaudu viimeistään 26.8.2022 tästä

Lataa Oma juttu -opas täältä

Tervetuloa!

Marjo Nordström

gsm. 044 236 4983

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *