Magis webbinarium 1.9.2021

Välkommen att delta i webbinarium onsdagen den 1.9 kl 15.00-15.45 om det digitala spelet Magis där eleverna lär sig må bra-färdigheter genom ett äventyr i magikskolans värld. Magis kan spelas på dator, läsplatta och mobil.

I webbinariet presenteras Magis spelet med tillhörande material. Presentationen varar 30 minuter, varefter 15 minuter avsätts för frågor och diskussion om hur spelet kan användas i klassundervisning. Det går också bra att ställa frågor via chatten.

Deltagandet är kostnadsfritt men förutsätter anmälan: anmälningsformulär

Magis – ett magiskt äventyr

Genom att föra samtal med spelets karaktärer, lär sig barnen olika sätt att möta utmaningar i vardagen. Under spelets gång får man tillfälle att utforska hur man kan hantera svåra känslor och se saker ur andras synvinkel samt att känna igen saker som är viktiga för en själv.

Spelets innehåll är avsett för barn i årskurs 4-6. Men även yngre barn kan spela Magis enligt egen läsförmåga. För de barn vars läsförmåga inte räcker till för självständigt spel, kan man spela med vuxnas hjälp.

Magis är utvecklat av ett tvärprofessionellt team, med representation inom psykologi och mentalvårdsarbete, pedagogik och spelutveckling. Lärspelet är dialogbaserat.

Hämta lärarens arbetsbok och elevens övningshäfte.

För mer information:
Anna-Lena Vilo, projektledare
Mobil: 041 317 7796
anna-lena.vilo(at)pohjanmaankriisikeskus.fi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *