Talven 2023 koulutuksia

MAGIS  ja Oma juttu -ryhmämalli ovat Vaasassa kehitettyjä, oppilaiden hyvinvointia lisääviä työkaluja, joita alakoulujen opettajat ja oppilashuolto voivat käyttää tunne- ja sosiaalisten taitojen opetuksessa. Koulutukset ja materiaalit ovat maksuttomia. Koulutusten jälkeen tarjotaan mahdollisuus yhteisiin tapaamisiin yhteisiin tapaamisiin peli- ja ryhmänohjausprosessin tueksi.  

Magis-webinaari

Tervetuloa Magis-pelin esittelyyn tiistaina 14.2.2023 kl. 14.15-15.00 Teamsin kautta. Tutustu peliin etukäteen täällä.

Webinaarissa esitellään lyhyesti pelin teoreettista viitekehystä, hyväksyntä- ja arvopohjaista lähestymistapaa (HOT) ja siihen pohjautuvia hyvinvointitaitoja sekä pelin toteutusta luokkatasolla.

Webinaarin jälkeen järjestetään HOT-Café peliprosessin tueksi ja kokemusten jakamiseen.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 10.2.2023 tästä: LOMAKE

Lataa opettajan TYÖKIRJA

Lataa TEHTÄVÄVIHKO

Oma juttu -ryhmänohjaajakoulutus

Ryhmänohjaajakoulutus järjestetään torstaina 23.3.2023 klo 12.00-15.30 Teamsissa. 

Oma juttu -ryhmien tavoitteena on kehittää hyvinvointiin liittyviä taitoja kouluympäristössä. Ryhmässä harjoiteltavat hyvinvointitaidot auttavat mm. tunnistamaan itselle tärkeitä asioita ja käsittelemään ajatuksia ja tunteita joustavalla tavalla. Tällä kertaa tutustumme uuteen 1.-3. -luokkalaisten Oma juttu -ryhmämalliin.

Mikäli olet kiinnostunut 4.-6. -luokkalasten Oma juttu -ryhmämallista kannattaa silti osallistua. Käsittelemme ryhmien taustalla olevan hyväksyntä- ja arvopohjaisen lähestymistavan periaatteita ja menetelmiä.

Ryhmäohjelman sisällöt käsittelevät tunteita, ajatuksia ja oman tekemisen suunnittelua. Näitä asioita pohditaan liittyen kouluun, sosiaalisiin suhteisiin ja arjessa esiintyviin vastoinkäymisiin. Ryhmässä opeteltavien taitojen kautta lapsella on mahdollisuus löytää keinoja mm. kiukun, jännittämisen tai ahdistuksen käsittelyyn. Taidoista on hyötyä myös keskittymisvaikeuksien, oman toiminnan ohjauksen vaikeuksien, liiallisen murehtimisen ja sosiaalisten taitojen pulmien helpottamisessa.

Myöhemmin keväällä järjestämme HOT-Cafén ryhmäprosessin tueksi ja kokemusten jakamiseen.

Koulupsykologeilla ja muulla koulun henkilökunnalla, joilla on aiempaa kokemusta hyväksymis- ja omistautumisterapian tai hyväksyntä- ja arvopohjaisen lähestymistavan käyttämisestä ja ryhmänohjauksesta, on valmius toteuttaa Oma juttu -ryhmien sisältö ilman erillistä koulutusta.

Ryhmään enintään 12 henkeä. Ilmoittaudu viimeistään 20.3.2023 tästä: LOMAKE

Lataa Oma juttu –OPAS

Tervetuloa!

Hyvä olla -hanke
Projektipäällikkö
Anna-Lena Sahlström
anna-lena.sahlstrom@mielipohjanmaa.fi
041-317 7796

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *